Veronica Fobiac bij KarateMultipsort

[singlepic id=3 w=320 h=240 float=left]

Maandag 20 December,was voor Shihan Richard Pet,Sensei Remon Strijk en Sam v/d Meij een speciale dag.
Tv zender
Veronica kwam namelijk filmen op onze sportschool voor het programma Fobiac.
Deze uitzending gaat over de Dim Mak(Kyusho Jitsu),dodelijke aanraking.

Het gevaarlijkste drukpunt in je nek heeft code ST-9. Dit drukpunt moet niet verkeerd worden gebruikt. Als ST-9 wordt geraakt, dan kan er een stukje van de binnenkant van een ader loskomen en een bloedprop vormen in je bloedbaan. Je riskeert dan een hartaanval, die uren, dagen of zelfs maanden later pas kan optreden.

 

Kyusho Jitsu maakt gebruik van de acupunctuur theorie die stelt dat als je de energie doorstroming door de meridianen beïnvloedt, dit de algemene of specifieke toestand van het lichaam beïnvloedt. Middels de vijf elementenleer of de 24 uren cyclus wordt bvb aangegeven in welke volgorde de punten geraakt moeten worden om het meeste effect te hebben. Zeer typisch is de specifieke kyusho knock out waarbij men met een schijnbaar lichte slag zijn tegenstander KO kan doen gaan. Kyusho Jitsu kent echter ook een Westers wetenschappelijke verklaring. Ieder acupunctuurpunt ligt immers ergens op een zenuw. Wat wil zeggen dat als men een acupunctuurpunt raakt, men ook een zenuw activeert. Hierdoor treedt men in een neurologische logica en zijn alle neurologische wetten op kyusho van toepassing.
De kyusho KO is niets anders dan een syncope of bloeddrukval die gegenereerd wordt door de activering van de nucleus tractii solitari in de hersenstam. Dit gebeurt onder andere door meerdere zenuwimpulsen tegelijk te activeren of welbepaalde specifieke zenuwpunten zoals de vasovagale punten.

Een paar van de drukpunten heb ik Suzanne de Jong geleerd om ook te laten zien dat ook iemand zonder krijgskunst achtergrond dit kan leren. Na een klein uurtje wist Suzanne de Jong wat ze moest doen, en mocht zij deze punten uit proberen op onze jongens en uiteraard op Richard Pet. Uiteindelijk wist ze Richard KO te slaan met de drukpunten die we haar hebben geleerd.
Ze vond het een hele toffe ervaring maar zei ook dat dit het engste wat ze ooit in haar loopbaan heeft gedaan. Al met al na een uurtje of 8 filmen zat het erop voor onze leerlingen en Remon strijk, Richard Pet en Sam v/d Meij.

Zoals we van de producer gehoord hadden was het super wat we allemaal lieten zien hij was zeer tevreden. We kregen niks anders dan Complimenten van iedereen die de uitzending heeft gezien,
uit het binnenland maar ook van mensen uit het buitenland.

Remon Strijk en Richard Pet geven ook stages in karate een daarbij gebruiken ze ook vaak het Kyusho Jitsu dat verwerkt zit in de Bunkai. Zei geven les in binnen en buitenland. Voor verdere INFO kunt u Contact opnemen met info@karatemultisport.nl of rpet@planet.nl


dec 12, 2008 | Categorie: Bijzonder | Reacties: 1 | Tags: , , , , ,

 

1 reactie op “Veronica Fobiac bij KarateMultipsort”

  1. Ik heb het op TV gezien, ziet er ERG GRUWLIJK UITBen trots op jullie 😀 !


Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>