Nederlands karate kampioenschappen Almere

Het was weer zover de jaarlijkse NK karate te Almere,ditmaal deden er van sportschool Multisport 16 deelnemers mee.
Brian Ouwehand was de eerste die ging starten met het onderdeel kata’s, voor deze jongen was het de eerste keer dat die meedeed aan een toernooi en met zijn 8 jaar en half oranje band deed hij het super goed ondanks dat hij met nog 3 bruine banders en een twee hogere jongens behaalde Brian een wel verdiende 3de plaats. Bij het onderdeel Jeugd Sparren(vechten)had Multisport 3 deelnemers waaronder Kevin v/d Burg,Camiel Aarents en Jack Heuzen.
Helaas voor Kevin en Camiel het was dit keer geen prijs voor deze twee jongens.
En daar hebben we Jack voor hem was het weer heel lastig, ondanks zijn kleine gestalte en een heel laag gewicht(39Kg) is hij altijd in het nadeel bij de andere deelnemers die zijn veel groter en veel zwaarder. Maar ondanks dat is onze Jack Heuzen weer heel knap 2de geworden in zijn poule.
Na de prijs uitreiking van de jeugd gingen we verder met de volwassenen.
Met de kata’s hadden we in de poule groen tot bruin 4 deelnemers René v/d Hijden,Mike Heuzen, Wesley van Leeuwen en Sander van Rhee. Dat was wel jammer want, dan moeten ze tegen elkaar lopen. Toch hadden 3 jongens in deze poule prijs waaronder Sander van Rhee 3de , Mike Heuzen 2de , en Wesley van leeuwen 1ste en mocht zich Nederlands kampioen in de categorie kata’s noemen. Bij zwarte band en hoger had Multisport 2 deelnemers waaronder Frans Flissinger en Richard Pet. Na een paar hele mooie en strakke kata’s mocht Richard Pet zich Nederlands kampioen noemen hij werd overtuigend 1ste voor Frans die werd toch nog 6de ook knap gezien de zware poule.
Bij het onderdeel synchrone kata hebben we twee teams in team 1 zit René v/d Hijden,Mike Flissinger en Mike Heuzen team 2 bestond uit Richard Pet,Sander van Rhee en Wesley van Leeuwen.
Team 1 moest helaas genoegen nemen met de 4de plaats en team 2 met Richard,Wesley en Sander die mochten zich Nederlands kampioen team kata synchrone noemen, zij werden heel knap maar op een overtuigende manier 1ste . Bij het Sparren voor volwassenen mannen hadden we 8 deelnemers en bij de vrouwen 3, bij de mannen waren dat Theo de Mooij,Rolf van Egmond,Paulo Goncalves,German Babawej,Tom Westra,Wesley van Leeuwen,Sander van Rhee en David Ooms en de vrouwen Marieke de Jong,Ryanne de Jong en Nynke de Jong. Marieke heeft zich af moeten melden omdat ze ziek was,maar was toch eerst naar Almere gereden met haar zussen en papa maar kon het toch niet opbrengen. Ryanne de jong ging er goed in, de partijen die ze vocht erg goed en dat werd beloont met een knappe 2de plaats. Haar oudere zus vocht in een klasse hoger en na een paar knappe overwinningen en een kleine blessure aan haar duim werd ze toch nog 1ste en mag zich een jaar lang Nederlandse kampioen noemen. Toen was het de beurt aan de mannen,Helaas voor Theo,Rolf,Sander,Wesley en Tom deze jongens hadden vandaag niks gewonnen maar, volgende keer misschien meer geluk. David Ooms werd in zijn poule best wel vaak benadeelt door de scheidsrechters maar ondanks dat heeft hij zich goed terug geknokt en werd in de finale  (helaas dank zei de scheidrechters) 2de wat op zich een fantastische plek is. David helemaal top man. Toen was het de beurt voor German Babawej deze man werd met een paar knappe wedstrijden 2de in zijn poule,ook German die getraind word door de mannen van Multisport heeft het ook zeer goed gedaan. Toen was het de beurt voor Paulo Goncalves hij zat in de poule van 85+ dus de grote mannen na een paar moeilijke wedstrijden en een blessure rijker werd hij in de poules des dood heel knap 1ste en mocht zich Nederlands kampioen noemen.
Iedereen van harte gefeliciteerd namens Multisport en de mensen die niks hebben gewonnen volgende meer geluk. Groetjes en top mannen.  OSU Richard Pet
Voor meer INFO check de websites www.multisportbv.nl of www.karatemultisport.nl of bel 071-4020965


mrt 02, 2010 | Categorie: Geen categorie | Reacties: none

 


Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>